Coordinació general
Coordinació general
Raül Brenchat
Músic i professor de trombó. La seva trajectòria artística l’ha portat a actuar a les sales més importants del país, amb orquestres com l’Orquestra Simfònica de Barcelona-OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària, l’Orquestra del Reina Sofia, l’Orquestra Julià Carbonell, i la Jove Orquestra Nacional d’Espanya -JONDE entre d’altres.
Obté la titulació superior de música per l’Escola Superior de Música de Catalunya-ESMUC, després de formar-se al Conservatori de Badalona. També es forma al Conservatorio Superior de Música de Aragon-CSMA amb la formació de la pedagogia de la interpretació per a instruments de vent.
La seva passió per la docència i el seu compromís en aconseguir que cada vegada més persones practiquin les arts i que ningú es quedi sense la possibilitat d’aprendre-les, fan que professionalment creixi dins del Centre de les Arts de L’Hospitalet.
La seva idea de centrar-se cada cop més en la gestió de centres, el porten a seguir formant-se, en aquest cas amb un Executive MBA.
Des de novembre de 2018 a juny de 2021 ha sigut Project Coordinator del programa europeu ONSTAGE: Music Schools for Social Change que la ciutat de L’Hospitalet ha estat liderant amb sis ciutats europees.
Des de l’octubre de 2018 a l’actualitat, ocupa la direcció de l’EMMCA amb la responsabilitat de democratitzar l’accés a la pràctica artística i construir major cohesió social a través de les arts.
Coordinacions d'àmbit
Educació musical primerenca
Maria Salat
És graduada per l’ESMUC en el Títol Superior de Música en l’especialitat de Pedagogia (2020), i titulada en el Màster oficial en Recerca musical (2021) de la mateixa institució. Combina la seva feina en educació musical (EMMCA; formadora al projecte “En Directe”–Consorci d’Educació de Barcelona) amb activitat professional com a intèrpret de clarinet. Arran del seu interès en feminisme i en la vinculació de l’educació musical amb la societat, també ha participat a l’ESMUC en actes i xerrades d’aquesta temàtica, i hi ha col·laborat com a convidada a l’assignatura de Seminari de Didàctica.
Jazz manouche
Albert Bello
Graduat a l'Aula de Música Moderna i Jazz del Conservatori del Liceu de Barcelona, Titulat Superior en Jazz per l'ESMUC, Màster Oficial en Investigació Musical a la UNIR.
Professionalment, ha combinat la seva tasca com a intèrpret, pedagog i dinamitzador cultural. És el creador i coordinador de l'àmbit de jazz manouche de l'EMMCA des dels seus inicis l'any 2006.
Ha actuat, impartit cursos i classes magistrals a sales, festivals, escoles i conservatoris d'arreu del món. Actualment, destaca la seva feina amb The Django Orchestra. És el director del Festival Django L'H i com a director artístic del Festival Django Liberchies, al poble de Bèlgica on va néixer Django Reinhardt.
Coordinació corda
Marta Casajuana
Cap de l'equip docent de l'àmbit de corda.
Professora de violoncel, Conjunt vocal, Formació Musical Complementaria i Conjunt Instrumental a l'EMMCA i als Tàndems Ausiàs March, Pau Vila i Lola Anglada.
Titulada Superior de Pedagogía Musical pel Conservatori Superior de Música de Barcelona.
Postgrau en Gestió Cultural per la Pompeu Fabra. Col.labora regularment com a membre del Cor Femeni Voxalba. Membre de l. Orquestra Diletant de Catatunya ,ODCAT. Ha pasat temporadas a Cuba i Venezuela col.laborant amb Fesnojiv i l 'Schola Cantorum.
Coordinació
Eduard Casals
Cap de l’equip docent de música tradicional. Professor de gralla, viola de roda i clarinet.
Titulat superior de Música per l’Escola Superior de Música de Catalunya en l’especialitat d’instruments de la música tradicional.
Destacat intèrpret, ha participat en la fundació dels grups: Pam i Pipa, Primera Nota, El Pont d’Arcalís, Els Grallers de l’Alcalde i La Banda del CAT.
Actualment forma part dels grups: Marsupialis, La Viu-viu i Ministrers de Sant Pere de Riiudebitlles.
Co-Fundador del Festival Tradicionàrius i del Centre Artesà Tradicionàrius.
Director dels Ministrils del Camí Ral de Barcelona, La Banda Provençana de l’Hospitalet i de l’Orquestra de les Colònies per a Joves Intèrprets Folk de l’Escola Folk del Pirineu.
Coordinació Arts escèniques
Gemma Deusedas
Llicenciada en Art Dramàtic a l'Institut del Teatre, Postgrau en pedagogia teatral a l'Institut del Teatre, formació en Dramatúrgia a l'Obrador de la Sala Beckett.
En televisió, l'hem vist a Polònia (TV3); Mire usté (A3); com si fos ahir (TV3) i Temps de silenci (TV3).
En Teatre ha participat en més d'una vintena d'espectacles, entre els quals destaquen Qui a casa torna (H. Pinter) al Teatre Gaudí; Brossa enrabiat, Espai Brossa; es fa fosc (Jordi Centelles) Sala Flyhard; CaRRoussel coproducció del Festival GREC 15; Caiguda lliure (Jordi Centelles) Obrador de la Sala Beckett i Àtic 22 i Un refugi a les rocoses, Sala Versus Teatre. També ha format part de Gataro, Cia resident de l'Almeria Teatre, on ha participat a UBÚadella; El càntir trencat (Von Kleist); Invasió subtil i altres contes (Pere Calders); res de nou (Lluís Anton Baulenas); El casament dels Petitburgesos (Brecht) i Los sueños de mi prima Aurelia (Lorca). Tots ells dirigits per Víctor Álvaro.
El 2001 crea el projecte, Buganvilia Creacions Artístiques, que compagina la pedagogia teatral i la producció d'espectacles i esdeveniments. Desenvolupa un programa de formació teatral que aplica a diferents centres d'ensenyament, tallers i màster classes, col·laborant, entre d'altres, amb la UB, la UPC, l'Aquàrium de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, Fundació Pere Tarrés, Fundació Pere Closa o l'escola Memory de Teatre Musical.
Des del 2015 és professora d'Interpretació i Coordinadora d'Arts Escèniques a l'EMMCA.
Vent i percussió clàssics
Laura Guasteví
Nascuda a Maó (Menorca), obté el títol superior de fagot a l'ESMUC l'any 2008. Ha rebut classes d'Eduard Bazaco, Josep Borràs, Maria Crisol, Giorgio Mandolesi, David Tomàs i Salvador Sanchís. Col·labora molt activament en formacions catalanes com la Banda Municipal de Barcelona, OCIM de Menorca, OSV, OJCTLL, Novaria, Orquestra Simfònica de Sant Cugat, entre d'altres.
També és professora de fagot a l'Escola i Conservatori de Música de Vila-seca des del 2008. És llicenciada en Història de l'Art per la UB (2001) i té el 6è de GP de flauta de pla 66.
A l'EMMCA actualment és professora de fagot i coordinadora de l'àmbit de vent i percussió clàssica.
Pop Rock
Climent Lanaspa
Cap de l'equip docent de pop-rock.
Professor de baix elèctric i conjunt instrumental.
Titulat Superior de Música, especialitat Jazz pel Conservatori del Liceu.
En els escenaris toca amb Eduard de Negri, VerdCel, Onangel, Jazz Cousteau, Rusc project, Andreu Rifé, Pere Vilanova, Janio Marti, etc.
Vent i percussió clàssics
Víctor Bausà
Saxofonista, flautista, clarinetista, arranjador i productor habitual de l'escena barcelonina. Llicenciat en Musicologia per la UAB i titulat com a professor de Saxòfon pel Conservatori de Badalona. Actualment, és el coordinador de l'àmbit De Big Band a l'EMMCA.
Com a arranjador, intèrpret o productor ha tingut l'oportunitat de girar i gravar amb artistes com Eddie Floyd, Donovan Leitch, Rapsusklei, Neville Staples o Maria Joâo entre altres. Ha participat en diversos formats televisius, on ha produït i ha compost diverses sintonies, destacant la seva direcció de la Banda de la Marató de TV3 el 2011 i 2012. Des de 2017 organitza i dirigeix el Festival Meeec, dedicat a les arts urbanes i de carrer.
Coordinacions de Tàndem L'H
Escola Ausiàs March - Corda Escola Pau Vila - Corda
Diana Franov
Cursa els seus estudis al Conservatori de Badalona, l'ESMUC i la Musik Hochschule Karlsruhe (Alemanya). Ha format part de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, la Joven Orquesta Nacional de España, la JONC, la Junge Deutsche Philarmonie i l'Ensembla Barcelona 216, entre d'altres. Ha tocat a escenaris d'arreu, compaginant la seva carrera interpretativa amb la pedagògica. Des del 2013 és docent a l'EMMCA. Condueix el podcast TACET, coproduït per El Culturista i Betevé, dedicat a la visita d'equipaments culturals en família.
Escola Charlie Rivel - Corda
Borja Mascaró
Llicenciat en l'especialitat de violí per l'ESMuC, és becat per la Fundació Güell per realitzar el màster en Interpretació Orquestral de la Fundació Barenboim-Said. Posteriorment, continua formant-se en el camp de la interpretació històrica. En l'àmbit de la direcció d'orquestra, estudia amb els professors Miguel Romea i Andrés Salado. Actualment, estudia el Grau en Musicologia a la Universidad Alfonso X.
Compagina la seva tasca docent amb la direcció i la interpretació, col·laborant com a violinista amb l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, la Giorquestra o l'Orquestra de Cambra Illa de Menorca. És el director titular de la Jove Orquestra de Cerdanyola des de la temporada 2016-17, de l'Orquestra del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i de l'Orquestra Municipal de Caldes.
A l'EMMCA, és professor de violí al projecte tàndem, director de conjunts i orquestres de corda així com coordinador de l'Escola Charlie Rivel.
Laura Marin
Titulada en l'especialitat de violí a l'Esmuc amb el professor Yuri Volguin i postgraduada en pedagogia del violí a la Royal Irish Academy of Music, Dublin.
Actualment col·labora amb orquestres com la Orquestra de Terrassa 48, Orquestra de cambra de Vic o RTE Concert Orchestra de Dublin.
També ha format part d'espectacles musicals com Flor de Nit, A la burgesa i El Curro el palmo. Va formar part de la banda de El Molino i actualment és membre de la banda d'en Joan Dausà.
Eduard Raventós
Estudia música en l'especialitat de violoncel al Conservatori Superior de Música de Salamanca, formant-se més tard a Aachen (Alemanya) i al Conservatori Superior de Música d'Aragó. Ha col·laborat amb orquestres simfòniques com l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l'OST (Orquestra Simfònica de Tenerife), l'Orquestra de Cadaqués i l'Orquestra Simfònica del Vallès. El seu interès en la música de cambra el porta a formar part del quartet de corda Leos Quartet. Ha estudiat un màster oficial en Composició amb noves tecnologies i actualment continua formant-se estudiant el Grau en Musicologia.
Escola Santiago Ramón y Cajal - Vent
Joan Pons
Començà els seus estudis musicals a l'escolania de la Catedral de Barcelona, més tard s'inicià a la flauta sota el mestratge de D. Albet i M.Martinez obtenint els graus professional i superior i els premis d'honor als Conservatoris de Badalona i Barcelona. Beques del govern francès i la Generalitat el porten a estudiar París obtenint diplomes de flauta amb V. Prats, R.Guiot, Pierre Yves Artaud i música de cambra amb mestres com M. Bourgue i Christophe Coin. Més tard s'especialitza amb el legendari Aurèle Nicolet. Ha estat membre de la JONC, de la JONDE i la Pacific music festival, de l'orquestra Ciudad de Granada i SBS (Seoul). Col·laborant també amb BCN 216 l'Orquestra del Liceu, Orquestres de Barcelona Navarra i Malmö. Actualment, és membre Barcelona Modern Orquestra Barroca Barcelona i en el camp de la docència ha estat professor de flauta i Cambra a escoles Municipals de St.feliu de guixols, Sta Perpètua i escola Cantorum de París i EMMCA l'Hospitalet.
Escola Ernest Lluch - Second line
Dan Posen
Professor de trompeta.
Bachelor of Music de la Universitat de McGill, Montreal Canadà.
Col·labora amb diferents agrupacions musicals: Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Big Band Jazz Terrassa i el Dan Posen Trio.
Escola Josep Janés - Jazz manouche
Queralt Camps
Llicenciada en contrabaix clàssic al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, amb el contrabaix jazz com a segon instrument.
Porta vint anys d'experiència en la docència de la música, formant part de diverses escoles i projectes. Ha estat al capdavant de l'Escola municipal de Música de Llinars del Vallès, responsable de l'àrea de música moderna de l'Escola Municipal de Música de Sant Pere de Vilamajor, Microsons i actualment és la coordinadora del projecte de Jazz Manouche Fem Tàndem de l'EMMCA a l'escola Josep Janés de l'Hospitalet de Llobregat.
Com a intèrpret ha tingut ocasió de tocar amb els grans artistes de l'estil juntament amb l'Albert Bello trio. És una contrabaixista solvent en el camp del swing i el jazz tradicional, on ha tingut l'ocasió d'acompanyar artistes internacionals com Gene Connors, Carry Smith,Gunhild Carling, Charmin Michell, Adrian Cunningham, Dave Mitchell, i del territori comIgnasi Terrassa, Josep Maria Farràs, Ricard Gili, Dani Alonso, Juli Aymí... entre altres.
Jose Pérez
Llicenciat en art Dramàtic a l'Institut del Teatre, format al programa de Tècnica Meisner de Javier Galitó-Cava i en Tècnica d'Improvisació amb Planeta Impro. S'ha format entre d'altres amb Andrés Lima, Anne Dennis o Thèatre de Mouvement. Ha treballat com a actor en teatre cinema i televisió. Algunes de les seves darreres feines són, "Com si fos ahir" a Televisió de Catalunya, "Mira lo que has hecho" a Movistar, "Tu también lo harías" a Netflix, "Malnazidos" de Mediaset. És membre fundador de la companyia Impro Barcelona.
Helga Carafí
Graduada a l'Institut del Teatre de Barcelona de dansa espanyola i flamenc, el 1997. Titulació de Techer KeepMovingmethod 2018, per desenvolupar la consciència creativa en acció. Forma part de la companyia Arca i Cia Trinas. Durant vint anys forma part i creix professionalment a la companyia Increpación Danza. Actuen a 25 països i 4 continents. S'especialitza en dansa-teatre amb Mercedes Boronat, forma part de la producció Butterfly.
Entrant en l'univers del clown, el teatre, el contemporani i el flamenc, desenvolupa la creativitat en les diferents arts escèniques en pedagogia i interpretació.
Coordinació del programa avançat de pop-rock i jazz manouche
Climent Lanaspa & Albert Bello
- Coordinació pedagògica: David Folch
- Secretaria Acadèmica: Sandra Anglès
- Producció i inventari: Joan Abellán i Marta Camps
- Administració: Encarna Calles i Aina Closa
- Comunicació i xarxes socials: Sandra Anglès (comunicacio@emmca.online)
- Correu genèric de l’EMMCA: emusica.arts@l-h.cat